A Self Made Woman

Daphné Aers

DaphneAersDaphné Aers is de zaakvoerder van TNS, een voedingsbedrijf dat artisanale kroketten, bouchées en filohapjes produceert. Op haar zeventiende stopte Daphné met school en na een korte omzwerving als boekhouder onder leercontract stampte ze haar eigen bedrijf uit de grond. Intussen telt TNS een dertigtal medewerkers.

TNS voorziet de restaurateur, voedingshandelaar of cateraar van klassiekers zoals garnaalkroketten, maar ook van innovatieve (al dan niet bio) kroketvariaties met bijvoorbeeld whisky. Daphné managet nog steeds autonoom het bedrijf, de productie, aankoop en verkoop in België en het buitenland.

Het VTM-programma ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ beloonde haar passie voor lekker eten al met een plaats in de halve finale. Op de jongerenzender JIM kreeg ze haar eigen kookprogramma ‘Overkoken met Daphné’.

Als onderneemster wil Dapné Aers niet alleen andere vrouwelijke ondernemers motiveren, ze wil ook andere vrouwen inspireren om de stap te zetten naar het ondernemerschap. Ze startte intussen ook nog De Krokettenbar op, een eigentijds restaurant in Gent en thuisstad Eeklo.